Találjuk ki közösen! – Közösségi tervezés a Budafoki úton

 

A lakosság bevonásával újulhat meg a Budafoki út Bogdánfy út és Szent Gellért tér közötti szakasza – Vegyen részt Ön is a tervezésben!

A közösségi tervezés célja, hogy az érintett lakosság, továbbá a Budafoki út vizsgált szakaszát és annak közvetlen környezetét rendszeresen használók megkérdezésével, valamennyi érintett szereplő aktív bevonásával történjen a felújítás előkészítése.
A részvételi tervezés első lépéseként az érintettek egy problémafeltáró kérdőív kitöltésével jelezhetik a Budafoki úton érzékelt problémákat, illetve javaslataikat. Ezt követően lehetőség lesz a tervezők által elvégzett vizsgálatok és az érintettektől összegyűjtött ismeretek alapján kidolgozott műszaki változatok véleményezésére. A fejlesztési javaslatokkal kapcsolatos észrevételeket személyes egyeztetések keretében, illetve interneten tehetik majd meg a résztvevők.
A Budafoki út felújítását a BKK Zrt. 2020-ben tervezi elindítani. A mostani döntéselőkészítő munka célja, hogy a Budafoki út megújítására olyan javaslat szülessen, mely a helyi érintettek és közösségek észrevételeit, szempontjait figyelembe veszi. A megvalósítandó változat kiválasztása, a szükséges engedélyezési és kiviteli tervek kidolgozása a BKK hatásköre és feladata.

Hogyan vehet részt a közösségi tervezésben?

A tervezők a papír alapú problémafeltáró kérdőívet a Budafoki út valamennyi érintett postaládájába eljuttatják. A kitöltött kérdőíveket az alábbi helyszíneken kihelyezett gyűjtődobozokba tudják leadni a résztvevők, vagy kitölthetik a kérdőív online változatát is a ezen az oldalon.
A nyomtatott és online kérdőív kitöltésére 2018. december 23-ig van lehetőség.
A kérdőíves felmérés mellett a tervezők személyes találkozókat is biztosítanak kitelepülések keretében, mely során a résztvevők kötetlen formában is megoszthatják a tervezéssel kapcsolatos előzetes gondolataikat, véleményüket.

Tölts ki kérdőívünket december 23-ig!

Kérdőívünket kitöltheti online felületen, ha ide kattint: 

https://goo.gl/forms/T5JTDuEiuds7vwpt2

Papír alapon pedig az alábbi helyszíneken találja meg és adhatja le a kérdőívünket a kihelyezett gyűjtődobozokba:
  • SNK papír-írószer (Budafoki út 7.)
  • Nyakleves (Budafoki út 27.)
  • MiniCopy (Budafoki út 49.)
  • Vásárhelyi Pál Kollégium aulája (Kruspér utca)

Jöjjön el és mondja el személyesen a véleményét a következő kitelepülések egyikén!

  1. 2018. november 20. (kedd): Karinthy Frigyes út – Budafoki út sarok, délelőtt 7:30-10:00, illetve délután 14:00-18:00
  2. 2018. november 21. (szerda): Szent Gellért tér (metrókijárat mellett), délelőtt 7:30-10:00, illetve délután 14:00-18:00
  3. 2018. november 22. (csütörtök): Irinyi József utca – Budafoki út sarok (BME Schönherz Kollégium előtti MOL Bubi állomás mellett), délelőtt 7:30-10:00, illetve
  4. 2018. november 22. (csütörtök): Bertalan Lajos utca – Budafoki út sarok, délután 14:00-18:00.
A tervezésről bővebb tájékoztatást itt, a projekt folyamatosan frissülő weboldalán találhat. Ha a kérdőív kereteibe nem fér bele, véleményét megírhatja az info@budafokiut.hu e-mail címre is.
Köszönjük, hogy aktív közreműködésével segíti a Budafoki út megújítását!